Wednesday, December 21, 2011

What can I do ?



Cuti sekolah ni memang bosan gilaa gilaa . Tak boleh buat apa apa selain online facebook , twitter and blogwalking . Blogwalking pon sekarang tak active sangat sebab kitaa kena penyakit M . Jahat betul penyakit ni . Okay , stop . Bilaa laa nak naik sekolah ni ? Nak jumpa kawan kawan . Cerita pasal sekolah , semua barang belum beli and yang penting Cuit Cuit Minda satu haprak kitaa tak buat . Yelaa , macam mana nak buat kalau buku teks dah pulang ? Macam mana ? Beli buku rujukan ? Jangan harap nak beli buku rujukan kalau barang yang penting pun belum beli . Aishh , what can I do ? Please help me !

Esok , kakak kakak abang abang yang duduk PMR masa bulan Oktober tuu ambik result . Mintak mintak laa STaND dapat ramai yang dapat 8A . Amin . Diorang laa yang akan buat STaND bangga . Okay , stop . Sampai sini je laa kitaa membebel . Hehe ~

Friday, December 9, 2011

I Want It


Hmmm , I want it . Nak ape ? Kitaa nak kasut baru . Haha , kitaa jelous kat jiran sebelah rumah . Dia ada kasut supra . Kasut supra kan untuk laki jee . Eh , perempuan pon boleh pakai laa . Jiran kitaa perempuan , diaa pakai kasut supra warna purple . Sweet je diaa tadi . Hehe , tadi kitaa hang out dengan members kat PB ( Pusat Bandar ) , best laa jugak . Jiran kitaa pakai shawl warna purple , baju pink , seluar hitam dan paling penting ! She wear purple supra shoes . Kitaa pulak pakai shawl hitam , baju biru pekat , seluar hitam dan only pink and black nike shoes . Haha , simple je . Cerita pasal hang out pulak . Sorry takde gambar sebab malas nak upload . Pemalas punya budak ! Well , you know me , hehe XD .

First , kitaorang pegi makan kat tingkat dua ( makan bakso je ) and then pegi main boling . Kitaa tak main sebab tak pandai pastu tak larat nak angkat lama lama bolaa boling tuu . Haha , memang kitaa ni lembik . Lepas main boling pegi kedai buku , nak beli novel . Kitaa tak berkenan pulak tengok novel novel kat situu . Members kitaa semua beli satu novel , kitaa je tak beli . Masa tengah membelek novel tuu , kitaa tengok kat sebelah kitaa ada seorang makcik tu tengah belek novel jugak pastu tiba tiba je , makcik cakap ' Dik , novel ombak rindu ada tak ? ' Kitaa senyap je laa sebab tak tahu makcik tu cakap dengan sape . Pastu makcik tuu cuit bahu kitaa pastu kitaa pandang laa makcik tuu and then makcik tu cakap laa lagi sekali ' Dik , novel ombak rindu ada tak ? ' pastu kitaa cakap laa ' Tak tahu laa , makcik . Cuba tanya akak cashier tuu ' Pastu dia pon pergi tanya kat akak cashier tuu . Pastu diaa datang balik ' Adik , dah tengok cerita ombak rindu ? ' ' Err , belom laa , makcik ' kitaa jawab pastu ' Adik kena tengok sebab best tau cerita dia , cengini cengitu ' makcik tuu macam penjual tiket wayang pulak , haha XD Sorry yee makcik .

Pastu pegi PizzaHut pulak . Makan makan makan pastu balik . Balik tuu penat gila gila sampai tetido kat sofa . Dah dekat maghrib baru bangun , bangun bangun online facebook , main game pico . Huishh , boring . Pastuu bukak twitter pulak . Tengok Mira ( kawan kitaa ) tak bukak twitter , pastu sign out . Pastu tengok CD 'Alamak Toyol ~' dengan adik . Haha , layan jee . Okay laa , just that . 

Lawakan ? 

Kasut jiran kitaa macam ni laa warna diaa tapi yang tali bukan lekat lekat . Hee~

Monday, December 5, 2011

Tag Game


Thanks to Mira yang sudi tag saya . This my first time main game ni . 

Questions from Mira :

1.Do you love travelling?where?
2.What K-drama do you love?
3.Whats your favourite Kpop group/solo?
4.Do you love anime?
5.If you had chance to go Korea,who you want to meet?
6.Whats song that reminding you to someone?
7.Do you love cute stufts?
8.Whats is your feeling when blogging?
9.Love Mathematics?
10.Which one is more important,phone or laptop?
11.Do you always play this game?

My answers :

1. Of course , mana mana tempat yang best
2. BOF , Dream High and Playful Kiss
3. Girls' Generation , Super Junior , SHINee , Boyfriend and T-ARA
4. Yup , I love to watch Detective Conan .
5. Taeyeon's Girls' Generation and Eunhyuk's Super Junior
6. Oh by Girls' Generation because my bestfriend always sang it
7. Yup
8. Rasa syok sendiri
9. No 
10. Laptop and saya sayang benda ni sangat sangat
11. This is my first time

Sorry , time ney internet problem , jadi saya just post yang penting jee . Lain masa , if ingat , I will betulkan entry ney .

Copyright@Semua yang ada didalam belog ini hak milik Rabiatul Adawiyah