Sunday, October 14, 2012

Meet Again ~



Assalamualaikum , Hai , Annyeonghaseyo , Konnichiwa & Hello . Apa khabar semua ? Kita tahu laa kita tak selalu up to date kan . So , sihat jee kan . Siapa yang demam , cepat cepat pergi makan ubat . Okay , sebenarnya kita tetiba update blog ni sebab ada kawan kita suruh . Kita tak ada idea sbenarnyaa tapi update je laa ~ Okay . Tak tahu nak cakap apaa laa . Haa , tadi kan tadi kan kitaa dengan classmates kena yang sama kumpulan dengan kitaa pergi shooting video untuk drama form 2 , Rumpelstiltskin . B to E to S to T !
Okay tu jee .

Sekarang dekat ONE HD Astro Byond ada kdrama hasil production SM Entertainment . Title kdrama tu ialah To The Beautiful You . Kdrama ni jdrama Hana Kimi versi Korea . Best ! Try laa tengok kat ONE HD setiap Selasa dan Rabu pukul 9.05 malam . Jangan lupa pulak . Drama ni ada Minho SHINee , Sulli f(x) , Kwanghee ZE:A dengan ... banyak laa senang ceritaa . Ada EXO tau tapi tak tahu episod berapa .


Okay lagi satu kdrama ialah Answer Me 1997 ataupun Reply 1997 . Drama ni best laa jugak . Drama ni ada  Best Award Couple : Jung Eunji ( APink ) & Seo In Guk . Drama ni tentang Sung Shi Won yang gilaa kat H.O.T . Tu jee yang kita tahu . Hee ~ Drama ni ada Hoya ( Infinite ) Kita suka Hoji - Hoya & Eunji . Okay tu jee yang nak cerita . Assalamualaikum & Bubye ~



Friday, August 3, 2012

I'm Back ~


Cantik tak ?

Fuhh fuhh aaachhooom ~ Hish , banyaknya habuk kat blog ni ! Haa , tu laa apesal lama tak update blog ? Hee ~ sorry laa , kita busy laa . Ni pon update senyap senyap . Takut mama kita nampak kita main lappy . Rindu tak dengan kita ? Hee ~ mestilaa tak kan . Mana ada orang nak rindu dengan kitaa . Lol xD

Okayy , tadi pergi sekolah masa pagi . Kitaa dengan mama pergi . Untuk apa ? Kitaa ambik zakat asnaf laa . Bank Rakyat yang kind-hearted tu bagi . Gomawo Bank Rakyat . Pastu ikut mama pergi Kip Mart . Jalan jalan dalam tu , sekali tengok jam dah pukul 1.30 . Mama cakap kitaa takyah pergi sekolah laa . Kitaa rasa nak nangis jee tapi dalam nak nangis tuu ada rasa nak jerit ' Yess! ' . Hehe :)

Kat Kip Mart tadi beli ePop . Covernyaa Super Junior - Sexy Free & Single ( depan ) dan 2NE1 - I Love You ( belakang ) Hee ~ dua dua kitaa suka ^^ Big Posternyaa SISTAR & BAP . Bulan August punyaa ePop ada special sikit , ePop kasi sampul duit raya . Kitaa dapat sampul duit raya Girls' Generation . Ada design lain - Super Junior dengan BigBang jee :D ( Promote ePop , Lol xD )



Nak promote lagi boleh ? Kepada Bana ( B1A4 Fans ) , dah tengok B1A4 Hello Baby Season 6 ?? Belum ?
Bana kena tengok ! Apa ni paksa paksa orang ? Hee , sorry laa . Best tauu :)
Baby yang appa B1A4 kena jaga ni nama diaa : Jung Eunsol


Lagi satu : Nam Woo Hyun


Wahh , kecik kecik dah henchem . Hee ^^

Jadi , silaa laa tengok appa appa B1A4 yang baby face . Maksud kita , tengok Hello Baby B1A4 Season 6 .
Assalamualaikum dan babai semuaa ~

Thursday, March 8, 2012

Saengilchulkahamnida , unnie ~



[Seoul : 09.03.2012 , 12.32 am] Jom nyanyi lagu Happy Birthday ataupun Saengil Chulkahamnida to my number's one KPOP idol . She is Kim Taeyeon's Girls' Generation . Yuhuu ~ Sukaanyaa , mesti Taeyeon unnie dapat kek macam Sooyoung unnie pada 2 Februari lepas . Dia dah 24 tahun ( korea ) / 23 tahun ( western ) . Kalau Sooyoung unnie umur macam ni , dia cakap dia nak kahwin . OMO ! -,- It's fact ! Lekluu , Sooyoung unnie baru 20 tahun gituu . Thankyouu . Assalamualaikum .

Psst , nak sikit xD

Monday, March 5, 2012

How to play Ameba Pigg


*Sedapnyaa , yummy .*

First time buat tutorial pasal game . Ameba Pigg ni game dari negara yang banyak robot , Jepun . Sape yang nak main game ni ikut gambar bawah ni , okay .
It is my first time to do tutorial about game . Ameba pigg is a game from Japan . Who want to play this game just follow this pictures below , okay .













Sila betulkan penggunaan bahasa omputih saya diatas kalau ada salah laa . Bagitau je saya tak kecil hati pon .

Sunday, March 4, 2012

Exam panggil kitaa



Eh eh peliknyaa tajuk --' Yelaa takkan pelajar nak panggil exam pulak , pelajar lari ada laa kan . Okay maksud tajuk tuu , exam datang laa . Now I will get a Exam Fever !

Sebenarnya kan , kita jealous tengok kawan update pasal exam , kitaa pon nak ! Haha , macam budak kecik . Semalam [ Sabtu , 3 Mac 2012 ] kitaa exam BM , PSK & PI . Semua senang kot ?

Esok exam apa hah ? Tak tahu laa , nanti tanya kawan :D Assalamualaikum .

Vas Happenin'



Tengok tajuk , haha xD Tiru Zayn OneDirection kejap . Sebenarnya beberapa minit yang lalu kat blog ni ada sesuatu yang berlaku .


Look . Blog ni jadi macam tuu . Sedihhhnyaa :(

Tapi sedih tu sekejap je , nasib baik ada download code blog ni . Alhamdulilah dah jadi macam dulu dah :D
Hee ~ Assalamualaikum .

Saturday, February 25, 2012

New!



New! Apa benda yang baru ? Sape yang selalu singgah sini tahu laa apa kan . Meh sini kitaa senaraikan :

1. Link url baru
2. Nama blog baru
3. Header baru *semestinyaa*
4. Lagu baru

Dah dah , kitaa dah listkan . Semua dah tahu kan ? *bajet* Okay laa , kitaa nak tengok tv pulak . Babai Assalamualaikum .

Sunday, February 5, 2012

Maulidur Rasul



Salam Maulidur Rasul kepada semua umat Islam di Bumi . Bumi ? Yelaa takkan Marikh pulak . Kuasa Allah siapa yang tahu . Okay , kitaa nak cerita pulak pasal tadi pergi masjid pastu nampak beberapa kucing kucing yang kurus kering yang sedang duduk di tepi longkang . Amboii , ayat ! Haha XD
Memang kesian tengok kucing tu . Mak kucing seekor dengan anak dia 3 ekor kot ? Skip pasal kucing tu . Kitaa pon makan laa nasi beriani yang orang kasi dalam 'dulang bulat' dengan kawan . Dah siap makan , tengok kucing tu dah takde . Hmm tak kesampaian nak kasi kucing tu ayam yang dah siap masa makan nasi tadi .
Masa nak balik rumah , tetiba je anak kucing tadi mengiau kat kaki . Terkejut beruk , haha XD Ayam tadi dah kena makan . Macam mana ni ? Last last pergi singgah kedai beli jajan bika , kasi kucing tu makan . Tu je yang nak cerita . Hihi , peace . Assalamualaikum .

Friday, January 27, 2012

I'm sorry



Kitaa nak minta maaf kat korang yang selalu singgah kat belog ni . I'm sorry sebab dah lama tak update pasal kitaa masa tu busy siapkan barang barang . Kan masa tu musim nak naik sekolah so kitaa busy sikit . Sorry sesangat . Hope korang maafkan , peace . Assalamualaikum .
Copyright@Semua yang ada didalam belog ini hak milik Rabiatul Adawiyah