Wednesday, December 21, 2011

What can I do ?



Cuti sekolah ni memang bosan gilaa gilaa . Tak boleh buat apa apa selain online facebook , twitter and blogwalking . Blogwalking pon sekarang tak active sangat sebab kitaa kena penyakit M . Jahat betul penyakit ni . Okay , stop . Bilaa laa nak naik sekolah ni ? Nak jumpa kawan kawan . Cerita pasal sekolah , semua barang belum beli and yang penting Cuit Cuit Minda satu haprak kitaa tak buat . Yelaa , macam mana nak buat kalau buku teks dah pulang ? Macam mana ? Beli buku rujukan ? Jangan harap nak beli buku rujukan kalau barang yang penting pun belum beli . Aishh , what can I do ? Please help me !

Esok , kakak kakak abang abang yang duduk PMR masa bulan Oktober tuu ambik result . Mintak mintak laa STaND dapat ramai yang dapat 8A . Amin . Diorang laa yang akan buat STaND bangga . Okay , stop . Sampai sini je laa kitaa membebel . Hehe ~

Friday, December 9, 2011

I Want It


Hmmm , I want it . Nak ape ? Kitaa nak kasut baru . Haha , kitaa jelous kat jiran sebelah rumah . Dia ada kasut supra . Kasut supra kan untuk laki jee . Eh , perempuan pon boleh pakai laa . Jiran kitaa perempuan , diaa pakai kasut supra warna purple . Sweet je diaa tadi . Hehe , tadi kitaa hang out dengan members kat PB ( Pusat Bandar ) , best laa jugak . Jiran kitaa pakai shawl warna purple , baju pink , seluar hitam dan paling penting ! She wear purple supra shoes . Kitaa pulak pakai shawl hitam , baju biru pekat , seluar hitam dan only pink and black nike shoes . Haha , simple je . Cerita pasal hang out pulak . Sorry takde gambar sebab malas nak upload . Pemalas punya budak ! Well , you know me , hehe XD .

First , kitaorang pegi makan kat tingkat dua ( makan bakso je ) and then pegi main boling . Kitaa tak main sebab tak pandai pastu tak larat nak angkat lama lama bolaa boling tuu . Haha , memang kitaa ni lembik . Lepas main boling pegi kedai buku , nak beli novel . Kitaa tak berkenan pulak tengok novel novel kat situu . Members kitaa semua beli satu novel , kitaa je tak beli . Masa tengah membelek novel tuu , kitaa tengok kat sebelah kitaa ada seorang makcik tu tengah belek novel jugak pastu tiba tiba je , makcik cakap ' Dik , novel ombak rindu ada tak ? ' Kitaa senyap je laa sebab tak tahu makcik tu cakap dengan sape . Pastu makcik tuu cuit bahu kitaa pastu kitaa pandang laa makcik tuu and then makcik tu cakap laa lagi sekali ' Dik , novel ombak rindu ada tak ? ' pastu kitaa cakap laa ' Tak tahu laa , makcik . Cuba tanya akak cashier tuu ' Pastu dia pon pergi tanya kat akak cashier tuu . Pastu diaa datang balik ' Adik , dah tengok cerita ombak rindu ? ' ' Err , belom laa , makcik ' kitaa jawab pastu ' Adik kena tengok sebab best tau cerita dia , cengini cengitu ' makcik tuu macam penjual tiket wayang pulak , haha XD Sorry yee makcik .

Pastu pegi PizzaHut pulak . Makan makan makan pastu balik . Balik tuu penat gila gila sampai tetido kat sofa . Dah dekat maghrib baru bangun , bangun bangun online facebook , main game pico . Huishh , boring . Pastuu bukak twitter pulak . Tengok Mira ( kawan kitaa ) tak bukak twitter , pastu sign out . Pastu tengok CD 'Alamak Toyol ~' dengan adik . Haha , layan jee . Okay laa , just that . 

Lawakan ? 

Kasut jiran kitaa macam ni laa warna diaa tapi yang tali bukan lekat lekat . Hee~

Monday, December 5, 2011

Tag Game


Thanks to Mira yang sudi tag saya . This my first time main game ni . 

Questions from Mira :

1.Do you love travelling?where?
2.What K-drama do you love?
3.Whats your favourite Kpop group/solo?
4.Do you love anime?
5.If you had chance to go Korea,who you want to meet?
6.Whats song that reminding you to someone?
7.Do you love cute stufts?
8.Whats is your feeling when blogging?
9.Love Mathematics?
10.Which one is more important,phone or laptop?
11.Do you always play this game?

My answers :

1. Of course , mana mana tempat yang best
2. BOF , Dream High and Playful Kiss
3. Girls' Generation , Super Junior , SHINee , Boyfriend and T-ARA
4. Yup , I love to watch Detective Conan .
5. Taeyeon's Girls' Generation and Eunhyuk's Super Junior
6. Oh by Girls' Generation because my bestfriend always sang it
7. Yup
8. Rasa syok sendiri
9. No 
10. Laptop and saya sayang benda ni sangat sangat
11. This is my first time

Sorry , time ney internet problem , jadi saya just post yang penting jee . Lain masa , if ingat , I will betulkan entry ney .

Wednesday, November 30, 2011

Boring



Dulu masa cikgu bagi cuti seminggu , kau cakap nak cuti sebulan , sekarang dah cuti sebulan , kau mengada gada nak sekolah pulak . 
Argghh , boring gilaa tahap menara KLCC . Selain boring , kitaa rindu kawan kawan kitaa yang macam kanak kanak ribena tuu . Nak hang out sekarang musim orang periksa . Boring boring . Cuti sekolah ney kita asyik online facebook , edit blog pastu kalau petang petang kerja kitaa memang dah sah sah
T . I . D . O . Haa , nak hang out dengan members . Bilaakah ituu ? Harap harap dapat jumpa kawan kawan kitaa yang riang ria tuu . Kitaa nak jumpa Nurina yang asyik cakap pasal Korea tuu , Syudd yang suka baca novel , Nadd yang suka buli kitaa dan Faeza yang asyik nak bergosip . Haa , i miss you laa kawan . Kitaa rindu nak main botol beracun tuu . Hari last sekolah tuu , memang sedih gilaa gilaa laa katakan . Nasib baik si facebook ney baik hati nak tolong kitaorang , dapat laa kitaorang berchichat dan berwebcam kat situu . Thanks to facebook . I love you , facebook . Haha XD . Okay laa , sampai sini jee laa sebab kitaa nak keluar kejap dengan family . Bye

Tuesday, November 29, 2011

Random





Haii , seronok gilaa hari ney . Haha , sebab tadi kitaa tengok Mnet Asian Music Award ( Mama ) kat channel apa ntah tapi channel Singapore laa . Apa tuu Mama ? Mama tuu anugerah untuk artis muzik negara Korea tapi tahun ney buat kat Singapore . Best gilaa tadi sampai terjerit jerit tengok Girls' Generation , Super Junior , 2NE1 , 4 Minutes , 2PM , T - ARA dan lain lain kat situu , lagi lagi masa lagu The Boys dengan Mr Simple tengah dinyanyikan oleh Girls' Generation dan Super Junior . Kitaa memang  akui kitaa pontianak KPOP . Huishh , salah salah peminat KPOP . Memang best laa dapat tengok muka Taeyeon yang cantik , Eunhyuk yang cute dan dia laa yang asyik jadi cameraman punya mangsa . Sekejap buat muka nervous laa sekejap jelir lidah sekejap peluk Shindong ataupun Donghae . Haiyooo , Eunhae dan Eundong . Haha . Okay tadi kitaa memang geli hati tengok rambut satu daripada empat orang ahli kumpulan 2NE1 yang tercacak macam kena kejutan elektrik . Sorry to fans 2NE1 , kitaa tak bermaksud untuk mengejek mereka , just cakap yang sebenarnya . Kat bawah ney senarai pemenang : -


Song of the Year - 2NE1 (I Am the Best)

Artist of the Year - Girls' Generation (The Boys)

Album of the Year - Super Junior (Mr.Simple)
Best New Male Artist - Huh Gak (Hello)
Best New Female Artist - A Pink (I Don't Know)
Best Male Group - Super Junior (Mr.Simple)
Best Female Group - Girls' Generation (The Boys)
Best Male Artist - Kim Hyun Joong (Break Down)
Best Female Artist - Baek Ji Young (Oridinariness)
Best Dance performance "SOLO" - Hyun A (Bubble Pop)
Best Dance Performance "Male Group" - B2ST (Fiction)
Best Dance Performance "Female Group" - Miss A (Good Bye baby)
Best Band Performance - CNBLUE (Intuition)
Best Rap Performance - LEESSANG (Turned off the TV)
Best Vocal Performance - IU (Good Day)
Best Vocal Performance Group - 2NE1 (Lonely)
Best O.S.T - Back Ji Young (That Woman)(Secret Garden OST)
Best Music Video - BIGBANG (Love Song)
Hottest Asian Artist - KODA KUMI (Bling Bling Bling)
Best New Asian Artist "Group" - AZIATIX (Go)
Best new Asian Artist "Solo" - VISION WEI (Run Away)
Style in Music - Seo In Young (Into the Rhythm)
Singapore's Choice - Super Junior (Mr.Simple)
Mnet PD's Choice Awards - YB (Find the Dream Breaker)




 Okay , tadi jugak adalah hari last untuk kitaa tengok muka kawan kitaa . Dia dah pindah . Nama dia DAYANG NOR SYUHAIDAH . Dia baik gilaa tapi dah keluarga dia nak pindah hari Ahad hari tuu tapi dia tido kat rumah kawan kitaa , jadi kitaa boleh tengok diaa lagi . Tadi pon dia sakit perut . Kesian tengok dia muka pucat masa dalam kereta nak balik rumah baru diaa . Okay , dah taknak cerita lagi sebab sebak . Diaa laa orang yang selalu jadi mangsa gosip kitaa . Wei , kau jangan lupakan aku tau . Okay , nothing to say . Bye

Sunday, November 27, 2011

Ameba Pigg

Best gilaa main game ney tapi game ney dalam Bahasa Jepun laa . Kalau yang ada Google Chrome ataupun internet yang boleh translate , kot kot boleh main laa sebab diaa translatekan dalam English . Okay layan gambar yang kat bawah ney pulak :




















Haha , tengok gambar . Best kan best kan ? Main laa kalau nak cakap jepun guna Google Translate sebab sikit jee orang jepun yang tahu English . Okay , paham kan . Kalau nak main Ameba Pigg tekan SINI tau . Bye !

Friday, November 25, 2011

Miko Pemalas



Haii !

Miko kitaa memang pemalas . Asyik tido jee . Malam pulak asyik nak keluar jee . Pukul 10 sampai esoknyaa buat bising ( diaa gigit sangkar yang baru minggu lepas beli ) . Haiyoo bising jee , orang nak tido pon tak boleh . Okayy laa , tadi kat TV3 ad Najwa Latif . Wow ! She so famous now . Lagu Carta Hati diaa pon nak ada MV . Okay , bubyee . 

I Love You Like A Love Song , Baby . Hehe .

Saturday, November 19, 2011

Happy Birthday !



Happy Birthday ! Kitaa cakap kat siapa yaa ? Kitaa cakap pada diri sendiri laa ! Semalam kan birthday kitaa . Awak tak tahu ? Awak tak online facebook kot . Kepada siapa yang dah add kitaa memang terpampang kat situu ada nama kitaa . Weehee , kitaa dapat dua ekor hamster yang comel ! Dua dua jantan . Gembira dan pagi ney bertukar sedih . Sebab apa ? Hamster kitaa ada warna putih dengan coklat tompok tompok putih , jenis Campbell Albino ( mata diaa merah ! )  dan memang jenis Campbell suka gigit ! Okay nak cerita pasal apa sedih pulak . Sebab si coklat tompok tompok putih atau Miloo nama diaa dah hilang ! Huhu , sebab ayah kitaa semalam isi air lupa nak tutop kotak . Hehe , isi dalam kotak dulu sebab sangkar dia mahal dalam RM40.00 ke atas . Tinggal laa hamster putih atau nama dia Mikoo sorang sorang . Kesian tapi diaa lega laa sebab rumah tak payah kongsi . Cewaah , sukanyaa diaa ! Esok insyaallah kitaa update pasal Mikoo pulak yaa sebab kitaa nak tengok tv . Hehe , cuti sekolah dah bermula jadi banyak cerita yang best best .

Thursday, November 17, 2011

Geram !



Tadi kitaa main badminton dengan kawan kitaa sementara tunggu ayah kitaa balik . Tengah tengah main tuu datang pulak minah minah yang mulutnyaa macam **** . Diaa cakap yang bukan bukan kat kitaa dan kawan kawan kitaa . Huhh , kawan kitaa balas , minah tuu balas yang lagi pedas . Kawan kitaa lagi seorang pun join balas membalas dengan minah minah yang entah dari mana tuu . Dah balas membalas dengan perkataan perkataan yang pedas pedas , minah tuu pun balik . Kitaorang memang ingatkan diorang tuu dah balik , tut tut datang balik bawak geng ! Wahh , ada geng rupanyaa . Kitaa dengan kawan kitaa buat muka seposen jee . Hee , memang malas layan geng minah tuu sebab dah kenal sangat perangai geng tuu macam mana . Diorang tengok kitaorang buat muka seposen dan macam taknak gaduh jee , diorang pun balik . Eh eh , diorang datang lagi bawak senjata laa . Adalaa seorang budak laki ney nama dia M , dia baling air apa ntah kat kitaorang . Ishh , geram ! Kitaa terus baling raket kat budak tuu . Yess , kena ! Haha , padan muka dia ! Sini laa gaduh sama ini geng ! Geng yang baru ditubuhkan tadi atas sebab berlakunyaa pengaduhan kecil iaituu *NAMA DIRAHSIAKAN* . Hehe , sorry yaa ! Takpe takpe kitaa kenalkan ahli geng tuu okay .

Kak Yong


Abang kawasan

*Yang pakai baju Mc Donald*

Anak buah



*Yang pakai baju merah*


Kitaa jugak nak bagitahu : Tomorrow is my birthday ! I will get a pair of hamster ! Hehe , sukaanyaa !

Tuesday, November 15, 2011

Sakit Gigi



Hmmm , sakit gigi . Korang tau tak macam mana nak legakan sakit gigi ? Kenapa sakit gigi ? Kitaa sakit gigi sebab makan coklat laa . Padan muka ! Gamsahamnida ! Kalau korang tau , plis comment okay . Esok jamuan , yeay yeay . Tak sabar sungguh nak makan KFC . Nak sikit ? Beli laa sendiri ! Hehe , jangan laa marah . Kalau nak KFC jugak walling kitaa kat facebook tau . Insyaallah kitaa kasi korang makan KFC tapi minum air jelaa yang selebihnyaa kitaa punya . Okay kitaa nak layan facebook ney . Bubyee !

Sunday, November 13, 2011

Good Luck !

Good Luck for STaND's SPM candidates . Jangan gelabah masa jawab kertas periksa tau , kakak kakak dan abang abang 5 Baiduri . Pastikan dapat 11A+ masa result keluar nanti . Bagi cikgu cikgu kat STaND bangga sikit . Okay , kitaa nak tukar topik laa .

TOP 10 BEST LEADER KPOP BANDS

Hehe~ Kitaa takde topik idea nak buat entry pasal apa , pastu kitaa terfikir laa pasal ney , terus kitaa buat .

10. CL dari 2NE1


9. Kahi dari After School


8. Yong Hwa dari CN Blue


7. Doo Joon dari Beast


6. Onew dari SHINee


5. Leeteuk dari Super Junior


4. Hyun Joong dari SS501


3. Yunho dari TVXQ


2. G - Dragon dari Big Bang


Winner : Taeyeon dari Girl Generation


Siapa ?



Kitaa nak cerita pasal satu budak ney . Dia ney jadi kegilaan remaja remaja sekarang ney . Siapa ? Siapa lagi kalau bukan Greyson Chance .


Adalaa dua tiga orang budak , dia buat status macam gini ' Greyson Chance is mine ! He is my bf '. Agak agak laa kalau yaa pon . Dah suka Greyson jangan laa over sangat sampai buat status macam gituu . Okayy , stop pasal tuu . Sekarang cerita pasal Greyson ney pulak .

Nama penuh : Greyson Michael Chance
Tarikh lahir : 16.08.1997
Tempat lahir : Wichita Falls , Texas
Nama ahli keluarga : Scott , Lisa , Tanner & Alexa Chance

Tuu jee yang kitaa tahu . Kalau salah pasal biodata ney , tolong betulkan kat comment yaa . Psst , jangan lupa tengok MV Greyson Chance kat youtube .
Copyright@Semua yang ada didalam belog ini hak milik Rabiatul Adawiyah