Friday, November 11, 2011

Game Baru



Haa , entry ini dikhaskan kepada budak budak STaND yang boring masa kat kelas sebab cikgu tak masuk . Betul tak semenjak dua menjak tiga menjak ney cikgu jarang masuk kelas ? Tapi kalau nak main game ney kena senyap laa jangan jerit jerit . Nak tahu game apa ? Game diaa macam ney , korang buat laa apa apa yang korang nak kawan korang buat contoh : Nyanyi lagu Boboiboy [ Kitaa buat ney masa semalam ] . Okay buat laa banyak banyak tapi lain lain . Nak buat yang terbaik pon bolehh . Contoh : Jerit nama budak yang kau suka kuat kuat [ Terlupaa sape buat yang ney ] . Okay buat laa banyak banyak sampai 100 kertas pon boleh . Haha , dah siap korang cari laa benda apa apa dan masukkan kertas tuu [ macam cabutan bertuah ] . Lepastuu cari kawan korang yang suara sedap dan pandai nyanyi . Nak buat apa kat diaa ? Buli dia ! Tak laa suruh diaa nyanyi pastu korang pas pas kan benda yang ada kertas kertas keramat tuu . Kalau kawan korang dah kata STOP ataupun dia berhenti nyanyi , korang tengok kat mana benda yang ada kertas kertas yang dah korang tulis tuu . Contoh : Nurina nyanyi lagu 'Genie' pastu dia kata STOP masa diaa dah habis nyanyi . Dia pon pusing belakang , diaa tengok Chica pegang botol . Dia ambik botol and ambil satu kertas keramat dan baca apa yang Chica kena buat [ Cakap dengan budak laki ' Eh kau jangan bajet laa ' ] . Okay , Chica pon buat . Macam gituu laa . Try laa . Gerentii best punyaa . Hee ~

2 comments:

Hamsturger said...

Bercakap pasal Boboi Boy, aritu kte gi dewan mkn, pastu dngr lagu Boboi Boy kat mp3 player. ntah sapelah yg letak lagu tu...

Rabiatul Adawiyah said...

Masa bilaa awak dengar ? Makcik kat dewan makan tuu bukak radio kot pastuu ada lagu Boboiboy . :D

Copyright@Semua yang ada didalam belog ini hak milik Rabiatul Adawiyah